Banda de Música del Prat

Viu la música amb nosaltres

Benvinguts a la Banda de Música del Prat Concerts simfònics, cercaviles, processons...

Benvinguts a la Banda de Música del Prat


Nou web de la Banda de Música del Prat de Llobregat

Concerts simfònics, cercaviles, processons...


Contacteu amb nosaltres C/ Riu Llobregat, 94 || El Prat de Llobregat || 657303917 || bmp@bandadelprat.com
<< > || >>

Historial 2011

5-01-2011

Dimecres, 5 de gener de 2011, la Banda es va desplaçar a Sant Cugat del Vallès per a realitzar la tradicional cavalcada de reis del poble. Situada davant l'Estrella, que guià als reis a bon port, la Banda de Música del Prat va oferir un extens repertori de pasdobles, convertint-se en tot un èxit. Els carrers es van omplir de gent, de caramels, d'alegria i de molts regals


26-02-2011

El passat dissabte, 26 de febrer, organitzat per la Banda de Música del Prat i amb el suport de l'Ajuntament del Prat , la banda va oferir un magnífic concert al Teatre Modern.
Al concert van assistir molts dels nostres regidors de l'Ajuntament, així com, diverses personalitats del món de la cultura pratenca.
El concert, segons els assistents, va ser espectacular. La BMP va sonar molt conjuntada i afinada. A més, cal remarcar que el repertori era d'una dificultat extrema. Tot això va ser possible gràcies a la il·lusió i treball del nostres músics.
 

10-04-2011

El passat 10 d'abril, a les 12 del migdia, la BMP va participar en el Festival de Bandes a Cerdanyola del Vallès, on varem interpretar obres de Ferrer Ferran i Jacob de Haan. La Banda de Cerdanyola, per la seva part, va interpretar Finlandia de Siblius, entre d'altres. A l'acabar el Concert, tots plegats, varem anar a dinar al meteix bar de l'Ateneu de Cerdanyola.


1-05-2011

El passat diumenge 1 de maig la banda de la BMP es va desplaçar a La Garriga per a realitzar un concert en motiu del segle d’història de la Societat Coral L’Aliança de La Garriga. Sota un sol enlluernador i davant d’un públic que va omplir la plaça, la BMP va començar amb una petita cercavila de reclam per a la gent del poble que no s’hagués assabentat encara del concert. Seguidament, els cantaires de la Coral L’Aliança varen cantar 3 peces a capella per donar pas a la Banda de Música del Prat. Aquesta va realitzar un repertori divers, amb un pasdoble, una sardana i dues obres escrites per a banda, per donar pas al moment més emotiu de la jornada: la presentació de l’himne del centenari de l’entitat: Aliança Centenària, juntament amb els membres de la coral damunt de l’escenari. Seguidament, 4 peces del mestre Josep Anselm Clavé van ser interpretades conjuntament per les dues entitats i dirigides pels dos mestres: Joan Carles Chordà i Enric Roca. Com a colofó del concert va ser interpretat l’Himne de Catalunya, Els Segadors, amb tot el públic de peu cantant-lo mentre banda i coral l’interpretaven. Una bonica jornada que va acabar amb un dinar de germanor entre tots els membres, i que esperem que es pugui repetir en breus.


 6-05-2011

Divendres, 6 de maig l’Equipament Cívic Delta del Llobregat s’omplia  de gom a gom de pares i familiars per veure la 8a Cantata "Ciutat del Prat" realitzada pels 526 infants de sisè curs de primària de les escoles del Prat.
Un viatge de Somni és una cantata produïda per l’Ajuntament, el Centre de Recursos Pedagògics i la Banda de Música del Prat, dirigida pel mestre Joan Carles Chordà.  La cantata Un viatge de Somni, que ha aconseguit mobilitzar a aquests 526 infants i a més de 1000 persones, va finalitzar amb ovacions del públic i també amb aplaudiments dels mateixos cantaires cap als professors, músics i actors participants a la cantata.
Divendres, 6 de maig l’Equipament Cívic Delta del Llobregat s’omplia  de gom a gom de pares i familiars per veure la 8a Cantata "Ciutat del Prat" realitzada pels 526 infants de sisè curs de primària de les escoles del Prat.Un viatge de Somni és una cantata produïda per l’Ajuntament, el Centre de Recursos Pedagògics i la Banda de Música del Prat, dirigida pel mestre Joan Carles Chordà.  La cantata Un viatge de Somni, que ha aconseguit mobilitzar a aquests 526 infants i a més de 1000 persones, va finalitzar amb ovacions del públic i també amb aplaudiments dels mateixos cantaires cap als professors, músics i actors participants a la cantata.

18-05-2011

Els músics Russell Wyton i Núria Almagro, col·laboren en l'Acte d'Entrega dels Premis Cosmepolitan que atorga l'Ajuntament anualment. L'acte va aplegar una cinquantena de persones que van gaudir de la música del duet de flautes de la BMP.


15-05-2011

Els alumnes de l'Aula i els músics de la Banda, realitzen una sortida de germanor al Parc Nou, reforçant així l'amistat entre tots els components. Al matí, els alumnes van participar en una gimcana musical i diversos jocs. Al migdia, vàrem dinar juntament amb els pares i mares dels alumnes i simpatitzants de l'entitat.


5-06-2011

El passat diumenge, 5 de juny de 2011, alumnes i professors de l’Aula de Música acompanyats de pares, mares, avis, ..es van desplaçar a Barcelona per tal d’assistir a una visita al Museu de la Música.

Van començar la jornada amb la visita guiada al Museu de la Música anomenada “Vine a conèixer el petit Orpheus”, la qual consistia en un recorregut pels diferents espais temàtics relacionats amb la història de la música a través de l’itinerari Petit Orpheus. En aquesta visita van poder veure molts instruments, alguns d’ells força curiosos de conèixer.

Després van poder tocar alguns instruments. És una de les parts més divertides de la visita i van gaudir molt.

Així doncs, la valoració de la sortida ha estat positiva, ja que per a tots ha estat un dia ben aprofitat, instructiu i a la vegada divertit.


6-06-2011

Participació en la Festa del Cooperativisme al Prat. Concert a la plaça Ramón Roigé on es va realitzar una gran paella per a tots els assistents. Varem comptar amb l'assistència de l'Alcalde del Prat, el senyor Lluís Tejedor

 


11 i 13-06-2011

Els passats dies 11 i 13 de juny, al barri de la Barceloneta, vam celebrar la Festa dels Coros del mateix barri, realitzant dues cercaviles amb música popular i de xaranga; enguany,  igual que l'any passat, vam acompanyar els membres del Coro "Els Tranquils", que ens van tractar de meravella.

Vam aplegar gran quantitat de gent pels carrers que es delectaven amb la nostra actuació. Els músics ens ho vam passar "pipa". En acabar, vam rebre les felicitacions del president. Per a l'any 2011 i successius, ja tenim signat el contracte! Després tota la banda varem marxar de viatge a Comarruga, on varem estar dos dies en un hotel descansant.


20 i 21-06-2011

 

Els passats dies 20 i 21 de juny, l'Aula de Música va oferir a les 18.00 h  i a l'Auditori de l'IES Ribera Baixa,  les audicions de fi de curs, amb les quals quedaren  tancades les activitats del present curs. També, es lliuraren  les notes finals. A les audicions varem comptar amb la presència de la regidora d'Educació la Senyora Margarita Garcia.

Amb aquestes audicions es va mostrar a tothom que va  desitjar acostar-s'hi, el treball realitzat per tot l'alumnat  del centre durant el  curs, i el nivell assolit. 

20-09-2011

Dins els actes de la Festa Major d'Esplugues i organitzat per l'associació de veins del casc antic, la banda va realitzar un concert popular per a tots el socis. A l'esdeveniment varen assistir més de 500 persones, que varen gaudir de la nostra música.


24-09-2011

Tot i el risc de pluja, el fred, el Barça, el Correfoc i el concert d'Andy Lucas, la Banda de Música del Prat ha ofert un bon recital al públic assistent al Pati de l'Artesà, el qual ha comptat amb la presència de l'alcalde del poble, així com dels regidors de cultura i educació entre d'altres. Amb la presència d'uns seixanta músics, amb identitat pròpia, orgullosos de pertanyer a la BMP i sota la direcció d'en Joan Carles Chordà, la banda va oferir un repertori variat de Festa Major. Després d'un començament ja habitual en aquests tipus de concerts amb el pasdoble "Cielo Andaluz", l'agrupació va oferir dos temes típics per a banda del compositor holandés Jacob de Haan: "Virgínia" i "Ammerland", per acabar la primera part amb una selecció de temes de la pel·lícula "La máscara del Zorro". La segona part va començar amb el pasdoble "Al Centenario", del compositor valencià Ferrer Ferran, seguit de la sardana "Somni". El punt fort de la vetllada va arribar amb la interpretació dels arranjaments per a banda "Deep Purple Medley" i "Santana", que van donar pas a la pluja i a la interpretació de la Sardana de Festa Major. El moment més emotiu de la nit va ser al principi del concert, quan el nostre director Joan Carles Chordà va tenir unes paraules per al Guillem Mata, parella de l'Alba, clarinetista de la banda, i cantant del grup Unbalance que havia de realitzar el concert amb la BMP i que va patir un accident de trànsit el juliol passat. Des de la Banda de Música del Prat desitgem la seva ràpida recuperació i esperem que el concert previst es pugui realitzar ben d'hora. ÀNIMS GUILLEM!


2-10-2011

El passat diumenge, 2 d'octubre, la BMP es traslladà a Ripollet per a realitzar la tradicional processó de St. Francesç d'Asis. A ritme de Triunfal i Piedad varem traslladar el sant a l'esglèsia. En acabar, la banda va interpretar una selecció de pasdobles populars i despres varem fer un vermut amb els organitzadors.

27-11-11
La Banda de Música del Prat va oferir el passat diumenge 27 de novembre “el millor concert d’una banda que s’ha fet mai a El Prat”, segons diferents personalitats pratenques relacionades amb l’àmbit. Amb un Cèntric ple a vessar (i amb les entrades esgotades des d’una hora abans del concert. Vam comptar amb la presència de l’alcalde del poble, Lluís Tejedor, i de diferents regidors de l’ajuntament, la BMP va mostrar els seus mèrits per a ser considerada una de les millors bandes amateurs de tota Catalunya, amb una formació de 70 músics, la majoria estudiants que volen dedicar-s’hi professionalment a això. 

11-12-11
Una any més la Banda de Música col·labora amb el Pessebre Vivent que, cada any, es celebra als voltants del Nadal, organitzat per l'Associació d'Amics de Sant Cosme i amb la participació desinteressada de més de 200 persones. El Pessebre Vivent es realitza en dissabte a la tarda i diumenge al matí amb gran afluència de públic. Aquest any hem amenitzat l'espera dels visitants a més d'una cercavila en começar l'acte.

16, 17 i 18-12-11
En aquest cap de setmana, s'ha celebrat la 9a Mostra d'Entitats i la 38a edició de la Fira Avícola del Prat. La nostra entitat, com és costum, participa mostrant la seva tasca en l'estand que ens facilita l'Ajuntament del Prat, amb gran nombre de visitants.