Banda de Música del Prat

Viu la música amb nosaltres

Benvinguts a la Banda de Música del Prat Concerts simfònics, cercaviles, processons...

Benvinguts a la Banda de Música del Prat


Nou web de la Banda de Música del Prat de Llobregat

Concerts simfònics, cercaviles, processons...


Contacteu amb nosaltres C/ Riu Llobregat, 94 || El Prat de Llobregat || 657303917 || bmp@bandadelprat.com
<< > || >>

Historial 2009


5-01-2009  

Dilluns, 5 de gener de 2009, la Banda es va desplaçar al poble vallesenc per a realitzar la tradicional cavalcada de reis del poble. Situada entre l'Estrella, que guià als reis a bon port, i el rei Melcior, la Banda de Música del Prat va oferir un extens repertori de pasdobles, convertint-se en tot un èxit. Els carrers es van omplir de gent,de caramels, d'alegria i de molts regals.


5-02-2009  

Presentació de la pel·ícula del cantautor uruguaià, Jorge Drexler, amb la participació de la Banda, als cinemes Verdi de Barcelona.
Al matí del mateix dijous ens convoquen a la roda de premsa que es celebra a la seu de Casa Amèrica de Barcelona, on s'agraeix diverses vegades la nostra col·laboració en el projecte.


28-02-2009  

Dissabte, 28 de febrer, a les 11.00 h es celebra l'Assemblea General Ordinària Anual de la nostra entitat, aplegant una cinquantena de socis que aprovà l'exercici econòmic, la Memòria i la proposta d'activitats així com el pressupost econòmic per a l'any 2009. L'Assemblea va aprovar per unanimitat la nova candidatura que es presentava en aquest exercici.
En acabar, tots els socis, músics i acompanyants van ser convidats a dinar al Parc Nou.


8-03-2009  

Diumenge, 8 de març, al matí i, com cada any, la BMP es trasllada a l'Hospital de San Joan de Déu per a realitzar una cercavila dintre del recinte de l'hospital. Després de la cercavila tots els músics i acompanyants vàrem ser convidats a un bon esmorzar. 


3-04-2009  

Divendres 3 d'abril, vam tenir l'oportunitat de participar en els actes de commemoració del 25è Aniversari de l'Escola Bernat Metge, amb el suport de l'Ajuntament del Prat. Els nens i nenes van gaudir de la coca (de més de 18 metres de llargada) i de la música festiva que la Banda va oferir. 


1 al 3-05-2009   

Del 1 al 3 de maig la BMP va col·laborar amb la Banda Simfònica de la Federació Catalana de Societats Musicals.

Vam sortir del Prat el divendres 1 i vam tornar el diumenge 3 de maig. Durant l’estada es varen realitzar diferents assajos i concerts per les terres gironines.

Els concerts van ser dirigits pels mestres Josep Mut i Toni Alburquerque. A més de tocar, ens varen convidar a visitar el museu Dalí i d’altres indrets. El viatge va ser molt positiu per a tothom i ens ho varem passar molt bé encara que vam dormir molt poc.


8-05-2009  

Divendres, 8 de maig l’Equipament Cívic Delta del Llobregat s’omplia  de gom a gom de pares i familiars per veure la 8a Cantata "Ciutat del Prat" realitzada pels 500 infants de sisè curs de primària de les escoles del Prat.

Rudari és una cantata produïda per l’Ajuntament, el Centre de Recursos Pedagògics i la Banda de Música del Prat, dirigida pel mestre Joan Carles Chordà.  La cantata Rudari, que ha aconseguit mobilitzar a aquests 500 infants i a més de 1000 persones, va finalitzar amb ovacions del públic i també amb aplaudiments dels mateixos cantaires cap als professors, músics i actors participants a la cantata.


9-05-2009  

El dissabte dia 9 de maig, al vespre, organitzada per les entitats corals del Districte, l’Ajuntament de Barcelona i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i produïda per Cotxeres-Casinet, es va realitzar un concert coral de gran magnitud en què van participar uns 370 cantaires d’onze agrupacions corals diferents.

Va actuar com a grup convidat, la nostra Banda de Música, de qui l’organització va destacar l'elevat nombre de jovent que hi participava i la gran qualitat del grup.

La cantada es va dividir en tres parts: en la primera hi van cantar els cors més amateurs amb peces una mica més senzilles; en la segona hi van participar les corals amb un nivell més elevat; i en la tercera van cantar totes conjuntament amb un repertori accessible per a totes, acompanyades de la Banda, que a més va interpretar una peça a nivell individual del musical “Chees”. La trobada va ser molt "emocionant" i cal destacar l’esforç de les corals i de la banda en preparar-la. L’assistència de públic també va ser un èxit: "L'auditori de les Cotxeres de Sants va quedar petit" i es  calcula que hi van passar al voltant d'unes 800 persones.


30-05-09 a l'1-06-09

Els passats dies 30 de maig i 1 de juny, al barri de la Barceloneta, vam celebrar la Festa dels Coros del mateix barri, realitzant dues cercaviles amb música popular i de xaranga; enguany,  igual que l'any passat, vam acompanyar els membres del Coro "Els Tranquils", que ens van tractar de meravella.

Vam aplegar gran quantitat de gent pels carrers que es delectaven amb la nostra actuació. Els músics ens ho vam passar "pipa". En acabar, vam rebre les felicitacions del president. Per a l'any 2010 i successius, ja tenim signat el contracte!


6-06-2009  

Els músics de la Banda realitzen una sortida de germanor al Parc Nou, reforçant així l'amistat entre tots els components.


10-06-2009  

Els músics Russell Wyton i Núria Almagro, col·laboren en l'Acte d'Entrega dels Premis Cosmepolitan que atorga l'Ajuntament anualment. L'acte va aplegar una cinquantena de persones que van gaudir de la música del duet de flautes de la BMP. 


17-06-2009  

Cloenda del curs de l'Aula Oberta de les Cotxeres de Sants. L'acte va comptar amb el Trio de cordes format per Ariadna, Marina Arrufat i Sara Chordà. Van assistir més de 200 persones. 


20-06-2009  

Concert per la Solidaritat, a petició d'Amics de la UNESCO del Prat, la banda va oferir un concert diferent amb la participació de la jove cantant pratenca, Raquel Macías, i amb una afluència de públic d'allò més que considerable, omplint de gom a gom el Teatre Modern. 


21-06-2009  

Inauguració de la nova seu social de la BMP, al qual van assistir diferents personalitats del món de la cultura i del consistori del Prat.

El nou local està situat al carrer Arús, en l'antiga escola Ramón y Cajal del Prat.


27-06-2009  

Participació en la Festa del Cooperativisme al Prat. Cercavila pel barri cooperativista amb el seguiment de tots els veins que ens acompanyaven fins la plaça Ramón Roigé on es va realitzar una gran paella per atots els assistents. 


21-07-2009  

La Banda de Música del Prat de Llobregat i l’Ajuntament del Prat, ens van convidar al Concert que oferiren una trentena de joves colombians que integren la Banda Distrital de Barranquilla.  Un projecte arribat des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta de Barcelona en què vam voler participar aportant el nostre granet de sorra oferint-los la possibilitat d’actuar en terres pratenques.

La Banda Distrital de Barranquilla és una proposta musical dins d’un projecte de formació que gira al voltant d’uns 400 nens i nenes d’escassos recursos de Barranquilla. És un projecte de convivència i d’inserció social que propicia el diàleg intergeneracional entre infants, joves i adults.


22-09-2009  

Concert de Cambra, a càrrec dels músics Sara Chordà i Russell Wyton, a l'IES Ribera Baixa en l'inici del curs 2009/2010. Assisteixen tots els membres de l'equip directiu i el claustre de professors. 


3-10-2009  

La Trobada de Bandes d'aquest any, celebrada a Terrassa, ens deixa un bon sabor de boca, donada l'alta participació de les bandes. El Prat va estar ben representat per la BMP.

Al matí, una representació de la nostra junta directiva va assistir a l'Assemblea Anual que es celebrà al mateix municipi, al voltant de les 10.00 h.

Els músics vam sortir d'hora per poder fer una mica d'excursió i gaudir del dia amb els nostres amics de Terrassa. Allà ens vam retrobar amb molts coneguts i amics del món de les bandes.

El president de la Federació, aixó com el secretari, ens van felicitar per el nostre esforç i col·laboració.


4-10-2009  

El passat 4 d'octubre  la Banda es presenta a Ripollet per fer una processó, i a ritme de Triunfal, Piedad i Fervor, fan arribar el sant al seu destí. Per acabar, la BMP va animar la festa amb pasdobles tan festius com Amparito Roca o Morenito de València. 


15-10-2009  

El passat dijous, 15 d'octubre, a la tarda, la Banda de Música del Prat va oferir un Concert a l'Equipament Delta de Llobregat, subvencionat per l'Ajuntament del Prat i el Departament d'ADIGSA de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Secretaria d'Acció Cívica de la Generalitat de Catalunya.

El repertori interpretat constà de música popular (pasdobles, sardanes, etc.).

En acabar, ens van fer entrega d'uns obsequis per a cada músic i ens van convidar a pastes i cava.


14-11-2009  

El passat 14 de novembre vam tenir l'oportunitat de poder realitzar un projecte molt maco i divertit: vam gravar una peça inèdita per a l'espectacle "LLITS" produït pel mestre Lluís Llach que s'estrenarà el proper 17 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya. Durant la gravació vam gaudir de la visita del director de l'espectacle, en Lluís Danés, qui va quedar impressionat de la sonoritat de la banda i el bon fer.

En acabar, vam celebrar el Dinar de Santa Cecília al Restaurant Europa de Gavà-Mar. En aquesta ocasió ens van acompanyar l'alcalde del Prat, Sr. Lluís Tejedor, el regidor de cultura, Sr. Francisco Lorenzo i el director de l'IES Ribera Baixa, Sr. Miquel Delatorre. Com és habitual els més de setanta participants al dinar vam gaudir de la Rifa Musical de cada any. 


29-11-2009  

El passat diumenge, 29 de novembre, a les 19.30 h, vam celebrar la missa i el Concert de Sta. Cecília a l'església St. Pere i St. Pau. Tot i que es jugava el Barça-Madrid, l'assistència al concert va ser molt nombrosa. Van assistir al concert el regidor de Participació Ciutadana, David Vicioso i la regidora d'educació, Marga García. El repertori va ser molt divers i divertit; vam comptar també amb la professionalitat de dos solistes de talla com són: Salvador Francés i Russell Wyton que van interpretar els Concertinos de Weber i Chéminade, respectivament. La segona part va estar dedicada a temes de Duke Ellington, Balent i Walters.


4-12-2009

Amb el suport del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, vam celebrar una Jornada d'Activitats Musicals, a l'Equipament Cívic Delta de Llobregat, adreçada als infants, joves i adults del Prat per tal d'apropar-los les noves tecnologies a travès dels coneixements musicals.

La Jornada va comptar amb una conferència i un taller d'informàtica aplicada a la música, a càrrec de diversos professionals.


11 al 13-12-2009

7a edició de la Fira d'Entitats. Vam participar en la mostra amb el guarniment de l'estand dedicat a la Banda i a l'Aula de Música del Prat. Vam oferir informació de la nostra entitat i vam repartir globus als infants amb el logotip de la nostra entitat. Dissabte 12, a les 19.00 hores vam oferir un concert de música moderna, a càrrec del Trio de Guitarres de l'Aula de Música.


20-12-2009 

Col·laboració amb Amics de Sant Cosme per a la realització de la 9a edició del Pessebre Vivent del Prat. Vam oferir diverses nadales populars de Nadal.